De mooiste bijenplanten voor in de tuin

Het terras, een heerlijke plek om te barbecuen op een mooie zomerse dag of lekker uit te rusten met een biertje in de hand. Vaak wordt er op een terras een tafel en wat stoelen neergezet en dat was het. Dit is zonde want van je terras kun je echt iets leuks maken. Zet bijvoorbeeld eens wat leuke planten in mooie potten neer op het terras. Dit geeft direct een andere sfeer en ziet er ook nog eens erg vrolijk uit.

Hoe kun je de bij helpen?

De bij is vanaf het vroege voorjaar tot late najaar actief. Dit betekend dat de bij op zoek gaat naar voedsel en vliegt hierbij van bloem naar bloem. Door het bezoeken van deze bloemen vindt bestuiving van de bloem plaats. Zoals eerder vermeld vervult de bij dus een enorm belangrijke taak in onze voedselketen. Wanneer natuurgebieden krimpen zijn er steeds minder mogelijkheden om op zoek te gaan naar voedsel. Als daarbij de gewassen ook nog worden bespoten met middelen waar de bij niet tegen kan vormt dit een dubbel probleem. Denk aan de bij en maak dus geen gebruik van bestrijdingsmiddelen die negatieve gevolgen kunnen hebben voor de bij. Om te zorgen dat er voldoende voedsel is, kun je zogenoemde drachtplanten in de tuin zetten. Dit zijn over het algemeen planten die relatief veel nectar vormen en dus populair zijn onder de bijen, hommels en vlinders. Probeer hierbij zoveel mogelijk te combineren dat er zowel in het voorjaar, zomer en najaar bloeiende planten in de tuin te vinden zijn. Dit zorgt niet alleen jaarrond voor kleur in de tuin, maar ook jaarrond voor voedsel voor de bij.

Haal Spanje naar je achtertuin

Van de geraniums gaan we naar de Spaanse margriet. De Spaanse margriet is dol op zon en is heel gemakkelijk als het om verzorging gaat. Je kunt de gieter gerust een paar dagen in de kast laten staan. Spaanse margrieten zijn er in maar liefst 30 verschillende kleuren en er zijn wel meer dan 100 verschillende soorten van de bloem. Als je alleen maar witte bloemen in je tuin wilt hebben staan, moet je goed opletten als je Spaanse margrieten koopt. Deze kunnen namelijk wit lijken, maar later toch opeens paars of oranje zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *