Je tuin meer kleur geven?

Verzorging

Alle eenjarige planten staan het liefst in een zonnige standplaats waar ze in de felle zon staan. Als je de planten in pot hebt staan, zorg dan voor een goede afwatering. Overtollig water kan dan wegstromen. In de zomer moeten de eenjarige planten dagelijks water krijgen. Als ze in de vaste grond staan is het nodig om de planten bij droog weer af en toe water toe te dienen. De planten in pot moeten regelmatig worden bemest. In sommige potgrond is een startbemesting toegevoegd, dan hoef je ze in het begin niet te bemesten. De planten in de vaste grond kunnen zich vaak zelf al voeden door dat er veel voedingsstoffen in de grond zitten. Sommige soorten bloeien langer als je de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert.

De verzorging van vaste planten

Vaste planten vragen weinig onderhoud. Ze groeien het beste in losse, voedzame en niet te droge tuingrond. Door compost toe te voegen op de grondlaag verbeterd de groei van de plant. In compost zitten veel voedingsstoffen die goed zijn voor de groei van de plant. Voor planten is het goed om ze eens per jaar te bemesten. Groeit er onkruid tussen de planten is het verstandig om dat te verwijderen. Haal de uitgegroeide bloemen weg, zodat de plant langer door blijft bloeien.

Fuchsia:

De felgekleurde fuchsia kan zo wel in de volle grond worden geplant als in een bloempot. De beste locatie voor de plant is in een voedselrijke kleigrond in de halfschaduw. Zo dat de plant alleen met indirect zonlicht heeft te maken.

De fuchsia moeten gedurende periode wel water krijgen. Belangrijk is dan dat je niet over de bloem water heen giet en niet al te veel. Je kan de plant beter vaker in kleine hoeveelheden water geven dan in een keer heel veel. Bij een goede verzorging zou de bloem van juni tot en met oktober kunnen bloeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *